Kapcsolódj ki Kapolcson!

Szerző: | 2023. július. 23. | Kikapcs

A kép a Művészetek Völgye fesztiválon készült életkép

2023. július 21-30. között rendezik a 32. Művészetek Völgye fesztivált. A  rendezvénysorozat helyszínei Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, ahol várják a művészetek és a könnyűzenei programok, beszélgetések iránt érdeklődő fesztiválozókat. Menj fesztiválozni, kapcsolódj ki Kapolcson!

A Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye egy tíznapos művészeti fesztivál, amit idén már 32. alkalommal rendeznek meg. A balaton-felvidéki környezetben nem kialakított színpadokat találsz, a programelemeknek három falu utcái, épületeit, intézményei biztosítják a helyszínt. A fesztiválon mindenki megtalálhatja a neki tetsző programokat, mert a Művészetek Völgye közel 2000 programmal várja az érdeklődőket. Nem, a szám nem elírás, közel 2000 programelem közül választhatnak a fesztiválozók. Lesznek könnyűzenei koncertek, de nem fognak unatkozni az irodalom szerelmesei sem, rájuk várnak a színházi előadások. Emellett az érdeklődők megtekinthetnek táncművészeti előadásokat, kipróbálhatnak kézműves foglalkozásokat is.

A szervezők készültek komoly témákat körbejáró beszélgetésekkel, workshopokkal, emellett folyamatosak lesznek a filmvetítések, a kiállítások, lesznek népzenei fellépők, és a sportokat kedvelők pedig jelentkezhetnek biciklitúrára. A rendezvényre látogató gyerekeknek a szervezők gyerekprogramokkal kedveskednek, és az érdeklődőknek nem kell otthon hagyniuk négylábú barátaikat sem, mert minden programelem teljes mértékben kutyabarát.

A kép a Művészetek Völgye fesztiválon készült életkép
Közel 2000 program vár rád Kapolcson, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot (Fotó: www.muveszetekvolgye.hu)

Programok és belépők Kapolcson

Közel 2000 program közül nehéz választani, így mindenképpen érdemes letölteni a Művészetek Völgye applikációt, amelyben könnyen megtervezhető, hogy melyik helyszínen milyen rendezvényelemre vagyunk kíváncsiak. Egy kis ízelítő a választható programelemekből: jazz zene, népzene, világzene, könnyűzene, komolyzene, kortárs tánc, cirkusz, családi programok, sportprogramok, zöld programok, de elérhetők lesznek a hagyományőrző programok is, az ízek szerelmeseit pedig várja az ételkóstolás.

A részletes programterv innen is letölthető.

A rendezvény megközelítése

A helyszínek bármelyikére érkezhetsz telekocsival, saját járművel, vagy megközelítheted a három falut tömegközlekedéssel is. A városok között 20 percenként közlekednek a “Csigabuszok”, amely menetrendjét az applikációban is megtalálod.

Ha jegyet vagy bérletet szeretnél váltani, akkor azt itt teheted meg. Ha több napig szeretnéd élvezni a fesztivál hangulatot, akkor érdemes szállást is foglalni. Aki igazán bevállalós, annak lehetősége van a kempingezést választani, de elérhetők egyéb szállásfajták is, amelyekről itt tudakozódhatsz.

A kép a Művészetek Völgye fesztiválon készült életkép
A tíznapos rendezvényen sok program és élmény vár rád! (Fotó: www.muveszetekvolgye.hu)

Ha szeretnél egy kis ízelítőt a fesztiválból, vagy épp rá akarsz hangolódni a Művészetek Völgyére, akkor ezen az oldalon több videót is találsz, ahol a kiállítók és a helyszínek mutatkoznak be.

Ha pedig nem csak kikapcsolódni akarsz, hanem élsz-halsz a turisztikai látványosságokért, a programokért, akkor érdemes elgondolkoznod a turisztikai technikus szakmán, amiről korábban itt írtunk.

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.