Középfokú felvételi jelentkezési sorrendmódosítás: Hogyan és mikor érdemes élni ezzel a módosítás lehetőségével?

Szerző: | 2024. április. 8. | Iskolák

Középiskolai felvételi felirat mellette kék alapon különféle iskolaszerek grafikái

Elérkezett a középfokú felvételi eljárásban a módosítási időszak, ami sok szülő és diák számára fontos lehetőséget jelent. Április 8-10. között van lehetőség a jelentkezések módosítására a KIFIR rendszerben. De mikor és hogyan érdemes élni a módosítás lehetőségével?

Módosítás időpontja és lehetőségei

A felvételi eljárás során az egyes iskolákban szerzett tapasztalatok, az eredmények alapján lehet, hogy változtatni szeretne a gyermek az eredeti jelentkezésen. Egyre több információ áll rendelkezésre, és ez befolyásolhatja a továbbtanulási elképzeléseket.

Módosítás menete: Általános iskolák esetén

Az általános iskolákban az iskola vezetősége fogja koordinálni a módosítási folyamatot. Egyeztethetnek a diákokkal és szüleikkel az esetleges változtatásokról, majd az iskola belép a KIFIR rendszerbe, ahol adminisztrálja a módosítási igényeket. Ez magában foglalja az egyeztetés tényének dokumentálását és az új adatok rögzítését.

Módosítás menete: Egyéni jelentkezők esetén

Az egyéni jelentkezőknek online lehetőségük van a módosításra a KIFIR rendszerben, amely könnyen elérhető az interneten keresztül. A felhasználói fiókba belépve, ahol az eredeti jelentkezési lapot kitöltötték, a diákok és szüleik módosíthatjáki a sorrendet.

Fontos tudnivalók

  • Az eredeti jelentkezés érvényét veszti a módosítások után.
  • Az április 10-ei határidőig kell végezni a módosításokkal.
  • Bármilyen kérdés esetén lehetőség van az iskola vagy az Oktatási Hivatal felé fordulni.

A középfokú felvételi eljárásban az április 8-10. közötti időszak jelentős lehetőséget nyújt a diákoknak és szüleiknek a továbbtanulási tervek módosítására. Fontos átgondolni, hogy a szerzett tapasztalatok, eredmények alapján szükséges-e változtatni a jelentkezésen, és időben élni a módosítás lehetőségével.

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.