Nagy Diák TudatosNet Teszt indult tegnap

Szerző: | 2024. február. 2. | Fősodor

A legjobbak a versenyen értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. (Fotó: 123RF)

A teszt célja többek közt az, hogy a diákok hasznos ismereteket az internet biztonságosabb használatáról – mindezt játszva –, miközben értékes nyereményekre is pályázhatnak tudásukkal.

Mikortól elérhető a teszt?

Tegnaptól indult a teszt, azért mert ebben az évben a Biztonságosabb Internet Napja februárra esik, egészen konkrétan hatodikára.

Ki töltheti ki a tesztet?

A játékos tanulást segítő, értékes nyereményekért zajló online tudásverseny a 14-20 éves korosztálynak szól, de versenyen kívül bárki – fiatalabb gyerek, szülő vagy pedagógus is – kitöltheti, aki fel szeretné mérni a biztonságos internethasználattal kapcsolatos ismereteit.

Hol lehet kitölteni?

Egyrészt a  https://nagydiaktesztek.hu/tudatosnetteszt/kviz weboldalon, másrészt letölthető alkalmazásként okostelefonra is.

Mi a verseny menete?

Az első forduló február 1-je és május 1-je között zajlik. Aki ebben az időszakban regisztrál és a játék során a leggyorsabban a legtöbb helyes választ adja a 15 kérdésből álló teszten, esélyessé válik a középdöntőbe jutásra, ahol a küzdelmet az ezer legjobb eredményt elérő játékos folytathatja 2024. május 7-én. Innen már csak a húsz legjobb eredményt elérő versenyző juthat a finálét jelentő online döntőbe, melynek résztvevői 2024. május 10-én tölthetik ki a mindent eldöntő kérdéssort.

Vannak nyeremények?

Igen. A harmadik helyezett egy Samsung Galaxy TabA9+-szal, a második egy Samsung Galaxy A54 telefonnal, míg az abszolút győztes egy Samsung Galaxy S23 telefonnal távozhat.

Címkék: internet | teszt | verseny

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.