Vidéki kavalkád a fővárosban – családi program a hétvégére

Szerző: | 2023. október. 19. | Kikapcs

Szalmabálák egy magyar vidéki látképen, mögöttük felhős ég.

Október 20-22. között rendezik meg a Hungexpon az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK). Az eseményen minden korosztályt különféle vidéki hangulatú elfoglaltságokkal várnak.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt két évente szervezi meg az Agrármarkenting Centrum. Célja a hazai agrárium és élelmiszeripar teljes spektrumának bemutatása.

A vidéki hangulatot idéző termelői vásáron biotermékek, mézek,  és húskészítmények, valamint egyéb házi és kézműves termékek széles kínálata várja a látogatókat. A gasztronómia szerelmesei sem maradnak program nélkül, mert neves éttermek fognak kitelepülni a gasztropasszázsra.

A borok iránt érdeklődőket pedig borszemináriummal várják.

A gyerekek számára az őshonos magyar állatokat bemutató udvar mellett lesz Hungarikum sziget, koncertek, bábelőadások, valamint az szemléletformáló foglalkozások. Akiket pedig a mezőgazdasági gépek érdekelnek, ne izguljanak, abból sem lesz hiány.

Természetesen az OMÉK a szakma számára is fontos találkozóhely, hiszen kapcsolat építésre és üzleti lehetőségek találására is alkalmas.

A belépőjegyekkel kapcsolatos információk az alábbi linken érhetőek el, míg a részletes programleírás itt olvasható.

Ez is érdekelhet!

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.