Pölöskei Gáborné: szakképzésből a felsőoktatásba

Szerző: | 2023. június. 30. | Fősodor

A képen Pölöskei Gáborné látható.

A szakképzés intézményrendszerének átalakítása, a technikumok megjelenése lehetőséget teremtett arra, hogy a képzések befejeztével, jó tanulmányi eredménnyel egyenes út vezessen a diákok számára a szakképzésből a felsőoktatásba – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára pénteken Dunaújvárosban.

Pölöskei Gáborné a Dunaújvárosi Egyetem diplomaátadó ünnepségén arról beszélt, hogy a szakképzés integrálásával egyre több szállal kapcsolódik az egyetem a szakképzéshez.  Hozzátette, hogy a technológiai fejlődésnek köszönhetően új szakmák jelennek meg, a munkakörök átalakulnak és egyre nagyobb szükség lesz a minőségi munkaerőre – adta hírül az MTI.

 „A most diplomát szerzőknek fel kell készülniük az egész életen át tartó tanulásra, folyamatosan és állandóan frissíteniük kell tudásukat” –

fűzte hozzá Pölöskei Gáborné.

 A helyettes államtitkár elmondta, hogy a munkaerőpiacon egyre fontosabb a kreativitás és az együttműködés.  A magyar munkavállalók foglalkoztathatósága és munkaerőpiaci esélyei jórészt azon múlnak, hogy meg tudnak-e felelni a változó korszak elvárásainak. Az elkövetkező években dől el, hogy a magyar munkavállalók, különösen a fiatalok, milyen szerepet tudnak betölteni, illetve elfoglalni a munkaerőpiacon – tette hozzá.

Nemrég beszámoltunk arról, Hankó Balázs a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára Vácon, az Apáczai Csere János-díjak és az Oktatói Szolgálati Emlékérmek átadásakor kiemelte, hogy az idén 74 százalékkal emelkedett a technikumokból felsőoktatásba jelentkezők száma.

  

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.