Waldorfeszt lesz Törökmezőn

Szerző: | 2023. június. 30. | Kikapcs

A képen egy elektronikus gitár van, körülötte színes pacák

2023. július 6-9. között új helyszínen, Törökmezőn rendezik meg a Waldorfesztet. A Waldorfeszt egy kisfesztivál a Dunakanyarban, amelyet idén rendeznek meg a tizenkettedik alkalommal.

A Waldorfeszt

A már-már családias rendezvényt a szervezők önkéntes alapon kezdték el szervezni, napjainkra pedig már többezer fő résztvevőre is lehet számítani a fesztiválon. A Waldorfeszt célja egy olyan kulturális tér teremtése volt, ahol bemutatkozhatnak fiatal művészek, civil szervezetek, ahol eszmét cserélhet bárki, mindezt szabadon, nyugodtan, békés környezetben. A cél a szórakozás mellett az ismeretterjesztés, a természethez történő kapcsolódás, a természetvédelem.

A képen koncertfelvétel látható tömeggel és színpaddal
A Waldorfeszt zenei programjai négy színpadon fognak zajlani (Fotó: 123rf.com)

A 10. Waldorfeszten négy színpadon zajlanak majd a zenei előadások. Fellép többek között az Ivan & The Parazol, az Aurevoir, Deva, az Analog Balaton, a Parno Graszt, a Lázár tesók, a Duckshell és a Korai Electric, a Balaton és Zságer Balázs. Emellett lesz színház, kézműves foglalkozások (nemezelés, agyagozás, batikolás, szitanyomás, kovácsolás) workshopok (énekkör, bothmer-gimnasztika, digeridoo készítés és oktatás), kerekasztal beszélgetések és előadások (a bőr és a test mint jelzőrendszer, függőségek, női erők, segítségnyújtás), valamint gyereksarok gyerekeknek és szülőknek.

Ha szereted a fesztiválokat, akkor olvasd el a Bánkitó Fesztiválról szóló cikkünket is!

A szerzőről:

Kisanyik Tímea
Újságíró-szerkesztő. Sokéves szakképzési területen szerzett munkatapasztalattal rendelkezik, korábban a feladatai közé tartozott a szakmák népszerűsítése. Újságíróként elhivatottan támogatja azt a célt, hogy a szakképzéshez és a felnőttképzéshez kapcsolódó információk minél több emberhez jussanak el. Szereti a sikertörténeteket, amelyek inspirálóak mások számára, a jövő oktatásához tartozó – akár digitális – fejlesztéseket, amelyek könnyebbé tehetik a munkavégzést. Figyelemmel kíséri a magyar és nemzetközi trendeket, valamint a szakmai versenyeket, rendezvényeket.