A héten kezdetét veszi az idei téli szünet

Szerző: | 2023. december. 19. | Fősodor

A téli szünet mindig is a diákok egyik kedvence volt. (123RF)

A téli szünet az idén a korábbiaktól eltérően hosszabb lesz: 17 nap.


Mettől-meddig tart idén pontosan a téli szünet a közoktatásban?

Az utolsó tanítási nap, december 21. (csütörtök). Ezután következik a téli szünet, és már csak jövő évben, 2024. január 8-án visszaülni az iskolapadba.

További fontos napok januárban

2024. január 19-én véget ér a tanév első féléve, ennek eredményeiről legkésőbb egy hét múlva (26-án) értesítik a diákokat.

A szakképzésben eltér a téli szünet ideje

Itt két nappal korábban, már 2023. december 20-tól (szerdától) megkezdődik a szünidő, viszont csak január 2-áig tart majd. Tehát csak 14 napos lesz.

Mi lehet a meghosszabbított szünet fő oka?

Valószínűleg elsősorban az energiatakarékosság. A hosszabb téli szünet persze nem jelenti azt, hogy a tanulók „napokat nyernek”, a tanév utolsó napja ugyanis így későbbre tolódik: 2024. június 21-e, péntek lesz.

A tanév rendjéről további hasznos információkat ebből a cikkből tudhatsz meg.

A szerzőről:

Bodzás Szabolcs
Bodzás Szabolcs a szakmatszerzek.hu felelős szerkesztője. Elhivatott a szakmák népszerűsítésében, hisz abban, hogy a szórakozva tanulás sokkal hatékonyabb lehet a jövő tanulói számára, mint a száraz tények ismertetése. A jövő folyamatosan változik, minden megújul, de a tudás sosem veszít értékéből. Fontosnak tartja a tájékoztatást, a digitális fejlesztéseket, a naprakész információk átadását.

Nyereményjáték

Promó

Promó