Élményekkel teli nyár vár a balatoni Erzsébet-táborokban!

Szerző: | 2024. április. 15. | Fősodor

Erzsébet-táboros gyerekek rózsaszín sapkában és pólóban ujjonganak.

A nyári vakáció a gyerekek számára mindig izgalmas időszak, és idén sem lesz ez másképp a balatoni Erzsébet-táborokban. Az Erzsébet Alapítvány által szervezett táborokban hatnapos, ötéjszakás turnusokban nyaralhatnak a gyermekek, és már most megnyílt a jelentkezés a szünidő teljes idejére.

Erzsébet-tábor a Balaton partján több helyszínen is

Zánkán és Fonyódligeten várják a gyerekeket a balatoni táborhelyek, ahol minden adott a gondtalan időtöltéshez. Az Erzsébet Alapítvány teljes ellátást biztosít a résztvevők számára, biztonságos környezetben, szórakoztató és készségfejlesztő programokkal várja a táborozókat. 

A balatoni táborokban a gyermekek számára számos lehetőség kínálkozik. A Fonyódligeti Erzsébet-tábor a vízpart közelségével és a kis távolságokkal családias hangulatot biztosít. A modern kalandpark, sportpályák és játszótér pedig még színesebbé teszi a táborozás élményét.

A zánkai táborban pedig egy nyüzsgő gyermekvárosi hangulat várja a résztvevőket, ahol a játszóterek, sport- és ügyességi pályák, valamint a közösségi terek garantálják az aktív kikapcsolódást.

Erzsébet-táboros gyerekek a Balatonon ülnek mentőmellényben egy sárkányhajóban.
Emellett kalandpark, sárkányhajózás, íjászat, ügyességi játékok és sétahajózás is várja a kalandvágyókat. (Fotó: erzsebettaborok.hu)

Tematikus programok

A táborokban naponta szervezett programok gondoskodnak arról, hogy a gyerekeknek ne legyen unalmas pillanatuk. Koncertek, sportprogramok, zenei és táncfoglalkozások, valamint környezetvédelmi előadások szerepelnek a palettán. Emellett kalandpark, sárkányhajózás, íjászat, ügyességi játékok és sétahajózás is várja a kalandvágyókat.

A táborokban tematikus programok is szerepelnek a hétköznapokban. Hétfőnként, a tudományok napján még nagyobb hangsúlyt kapnak a tudományos foglalkozások, míg keddenként sportnapot rendeznek, ahol az országos sportszövetségek segítségével ismerkedhetnek meg a gyerekek kevésbé ismert sportágakkal. Szerdánként, a Hősök napján játékos formában tudhatnak meg többet a rendvédelmi és egészségügyi szervek munkájáról, míg csütörtökönként a kulturális programok kerülnek a középpontba.

Erzsébet-táboros gyerekek buliznak előttük a színpadon narancssárga pólós önkéntesek.
Ezáltal minden gyermek számára elérhetővé teszik ezt az élményt, még akkor is, ha távolabb élnek a Balatontól. (Fotó: erzsebettaborok.hu)

A gyerekek biztonsága elsőbbséget élvez

A táborokban a gyerekek testi és lelki egészségéről is gondoskodnak. Kiválóan felszerelt egészségházakban 24 órás gyermekorvosi ügyelet működik, és az Országos Mentőszolgálat esetkocsival van jelen mindkét táborhelyen. A vízimentők pedig strandidőben vigyáznak a gyermekekre.

A biztonságra a táborokban kiemelt figyelmet fordítanak. Kerítéssel körbevett területeken biztonsági szolgálat és 24 órás kontrollal működő kamera-rendszer vigyáz arra, hogy csak azok juthassanak be, akiknek ott a helyük.

Az Erzsébet Alapítvány a távolról érkezőket is támogatja

Az Erzsébet Alapítvány ingyenes vonatutazást szervez és finanszíroz az ország bármely pontjáról a táborokba. Ezáltal minden gyermek számára elérhetővé teszik ezt az élményt, még akkor is, ha távolabb élnek a Balatontól.

A balatoni Erzsébet-táborokba jelentkezni köznevelési intézmények tudnak diákjaikkal. Az általános iskolás diákcsoportok 1-7. évfolyamos tanulóival lehet pályázni a nyári Élménytáborokba. Ezáltal az iskolák lehetőséget kapnak arra, hogy gyermekcsoportjaikkal együtt élvezzék az élményekben gazdag táborozást.

Az együtt töltött idő nemcsak a gyerekek közötti barátságokat erősíti, hanem kiváló alkalmat teremt a közösségépítésre és az élmények megosztására is. Így minden résztvevő lehetőséget kap arra, hogy együtt fedezzék fel a táborok nyújtotta kalandokat és élményeket.

Ha szeretnéd, hogy gyermeked részt vegyen az Erzsébet-táborokban, javasolt megkeresni az iskolát, ahova a gyermek jár, és jelezni az igényt. Így az iskola képes lesz a megfelelő lépéseket tenni a jelentkezés folyamatában, és biztosítani a gyermek részvételét az élményekkel teli nyári táborozásban.

A pályázási lehetőség április 24-én 14:00 óráig tart, és kizárólag az etaborplusz.hu weboldalon keresztül érhető el.


Idén nyáron az EFOTT családias hangulattal és változatos programokkal várja az érdeklődőket a Velencei-tó partján:

Nyitókép forrása: erzsebettaborok.hu

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.