Frissen végzett faipari szakemberek pályázatát várja a Fabunió

Szerző: | 2023. augusztus. 8. | Fősodor

A képen fiatal faipari szakemberek láthatók tervezés közben.

Kezdő szakembereket megszólító pályázatot hirdetett a Magyar Bútor és Faipari Szövetség – Fabunio. A WOOD LIKE AFTER felhívásra a fa- és bútoriparban és a kreatíviparban elhelyezkedni vágyó szakembereknek 2023. szeptember 11-ig lehet jelentkezni.

Három napos ingyenes kiállítást biztosít a Fabunió a nyertes pályázóknak

Kiváló minőségű, funkcionális és formai értékekkel egyaránt rendelkező hazai faipari termékek megszületését, bemutatását és piacra juttatását támogatja a Fabunió harmadik alkalommal útjára indított pályázata, amelynek nyertesei a budapesti OTTHONDesign Ősz 2024 programsorozat keretében ingyenes kiállítási lehetőséget kapnak termékeik bemutatására. Egy választott pályázó különdíjasként – a kiállítási lehetőségen túl – szakmai, termékfejlesztési konzultáción vehet részt, melyet a Fabunio elnöksége biztosít.

A képen egy fabútorokkal berendezett szoba látható.
A Fabunió pályázata, kortól és cégmérettől függetlenül, bemutatkozási lehetőséget biztosít a kezdő faipari szakemberek és vállalkozások számára. (Fotó:123rf)

A pályázatra olyan természetes személyek és cégek jelentkezhetnek, akik az elmúlt 5 évben léptek a fa-és bútoripar területére, saját termékkel rendelkeznek, illetve vállalják, hogy a kiállítás ideje alatt a standon személyesen is jelen lesznek.

Pályázni bármilyen bútoripari termékkel vagy fából készült alkotással lehet: legyen az szobor, játék, belsőépítészeti dekoráció vagy éppen mindennapi használati tárgy. A termék lehet egyedi, kis, közepes vagy nagy szériában gyártott is. Azonban prototípus fázisban lévő termékkel nem lehet pályázatot benyújtani.

Jelentkezni online módon lehet, 2023. szeptember 11. éjfélig.

A Fabunio első alkalommal 2019-ben majd tavaly hirdette meg a Wood like after pályázatát. A korábbi kreatív faipari szakemberek által kiállított termékekről erre a linkre kattintva nyerhetsz inspirációt. A teljes pályázati felhívás itt érhető el.

Ez is érdekelhet!

Ha érdekel a fa-, és bútoripari ágazat és szívesen kitanulnád az asztalos mesterséget vagy a kárpitos szakmát hároméves szakképzőiskolai képzésben lehetőséged van rá.

Olvastad? Az egyedi bútorok gyártásával foglalkozó vállalkozás lett az idei Visa She’s Next pályázat nyertese.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.