Kvíz: Különleges magyar nevek, fiú vagy lány név?

Szerző: | 2024. február. 2. | Kvíz

5 fiatal fiú és lány grafikája, amint átkarolják egymást sárga alapon, felette felirat: fiú vagy lány név? kvíz.

Sok különleges nevet lehet adni Magyarországon a gyerekeknek. Te milyen különleges neveket ismersz? Meg tudod mondani, hogy melyik fiú és melyik lány név? Tedd próbára tudásod az alábbi kvíz feladványaival!

Nem lehet bármilyen keresztnevet adni a gyerekeknek, csak a már elfogadott nevek listájából lehet válogatni. Ez a lista azonban egyik nemnél sem rövid, így bőven van miből választani. De vajon meg tudod állapítani, hogy egy név fiú vagy lány keresztnév, ha még sosem hallottad korábban?

Teszteld a tudásodat a nevek nemének felismerésében, és indítsd a kvízt a START gombra nyomva!

A kvíz végén, ha az összes kérdésre válaszoltál, mindenképp nyomj rá a befejezés gombra, hiszen akkor tudhatod meg, hogy válaszaid helyesek voltak-e.

Buzdító szöveg nyíllal régi foglalkozások kvízhez.

Tedd próbára a tudásodat más kvízeinkkel is:

Hogy írjuk helyesen a régi magyar történelmi neveket?

Kvíz: Betegségek régi magyar nevei

Állati rekordok kvíz

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.

Nyereményjáték

Promó

Promó