Kvíz: Milyen szófajú ez a szó?

Szerző: | 2023. szeptember. 17. | Kvíz

szófaj kvíz , egy lány széttárja a karjait

Itt egy újabb izgalmas nyelvtani kvíz, ahol gyorsan kiderül mennyire vagy képben a szófajokkal. A magyar nyelvet méltán tartják számon a világ legnehezebb nyelvei között. A magyar nyelv hangrendszere, a szavak felépítése, a szóelemek szerepe és használata, a rendkívül gazdag szókészlet mind-mind egyedülállóvá teszi. Szabályrendszere is ennek megfelelően – mondjuk úgy – finoman komplex, és millió esély van arra, hogy hibázzunk. Most a nyelvtanórák legendás rémét, a szófaj meghatározást hoztuk el nektek egy villámgyors teszt erejéig.

Te vajon sikeresen veszed majd az akadályokat? Kattints és kiderül!Ha szereted a nyelvtani teszteket és fejtörőket, ez a kvíz is érdekelhetnek:

Helyesírás kvíz: külön vagy egybeírjuk?

Kvíz: Pontos jé vagy el+ipszilon? A legnagyobb helyesírási para

Kvíz: a legdurvább magyar helyesírási hibák!

A szerzőről:

Lengyel Andrea
Hisz az önfejlesztés és az életen át tartó tanulás fontosságában. Elhivatott a szakmai trendek, jó gyakorlatok, digitális fejlesztések iránt, amelyek megkönnyíthetik a munka világába történő belépést, és kiemelten foglalkoztatja a technológiai fejlődés következtében megvalósuló szakmai megújulás, a munkakörök átalakulása. Mottója: Rugalmasság, fejlődés, digitális megújulás szükséges a közös jövő megalapozására