TikTok pályázat fiataloknak Európa kihívásairól

Szerző: | 2023. november. 20. | Fősodor

Pályázat Európa unió kihívásairól illusztráció

Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma TikTok pályázatot hirdetett Európa kihívásairól. A 18-25 év közötti egyetemista diákoknak szóló pályázat célja, 15–60 másodperc hosszúságú TikTok kisfilmek készítése az Európa előtt álló kihívásokhoz kapcsolódó témában.

A pályázat legfontosabb részletei

Az Európai Unió több kihívással néz szembe. A háború és a covid járvány okozta gazdasági nehézségek és a klímaváltozás is hatalmas feladat elé állítják Európa döntéshozóit. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma (EUM) a fiatal generáció megszólításával lehetőséget nyújt arra, hogy a magyar fiatalok kreativitásával bemutassa, ők miként látják a legöregebb kontinens kihívásait.

A verseny további célja, hogy az továbbgördítse az EU jövőjéről szóló diskurzust az ifjúság körében és felébressze a diákokban az Európai Unió iránti érdeklődést. A pályaműveken keresztül hangot adhatnak véleményüknek.

Egy pályázó csak egy pályázati anyaggal indulhat. A versenynek nincs nevezési díja.

TikTok kisfilmmel kapcsolatos elvárások

A pályázati anyag videója egy minimum 15, maximum 60 másodperces hosszúságú TikTok kisfilm lehet. A videó anyag lehet forgatott anyag vagy animáció is, amelyen megjelenhet írott szöveg, és a pályázó beszélhet is benne.

Pályázat díjazása

Az első három helyezett számára a Minisztérium brüsszeli tanulmányutat szervez, amely az utazás és étkezés költségeit is tartalmazza. A díjazott alkotások nyilvános felhasználásra kerülhetnek különböző médiaplatformokon.

A díjátadásra 2023. november 30-án, Budapesten, az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház u. 35.) kerül sor, amelyet egy panelbeszélgetés követ.

Mikor és hogyan lehet a pályázatot benyújtani?

Az elkészített videó linkjét az euintezmeny@eum.gov.hu címre várják, ahol kérdés esetén további információt is lehet kérni a pályázattal kapcsolatban.

Jelentkezés és a pályamű beadás határideje: 2023. november 27. 11:00

Hogyan látod Európát? Mit gondolsz milyen kihívások előtt áll az Európai Unió és hogyan lehetne ezeket legyőzni? Hogyan képzeled el a jövődet kontinensünkön? Mondd el a véleményed és jelentkezz Európa kihívásairól szóló versenyre!

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.

Nyereményjáték

Promó

Promó