Elkezdődik a Váci Szakképzési Centrum fejlesztése

Szerző: | 2024. március. 7. | Fősodor

Kiraly Endre Technikum és Szakkepzo Iskola.

A Váci Szakképzési Centrum területén egy jelentős beruházás indul, melynek célja egy modern, többfunkciós épület létrehozása 5,9 milliárd forintos költségvetésből.

Az új központi tanműhelyben a hagyományos iparágak mellett az elektromosautó-gyártás és más új iparágak munkaerő-képzése is helyet kap.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és a térség KDNP-s országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az építendő tanműhely lehetőséget teremt az alternatív hajtású járművek területén kiemelkedő színvonalú szakképzésre. Emellett a rendészet és a turizmus területén is magas színvonalú képzést biztosítanak majd.

A projekt eredetileg uniós forrásokból származott volna, de végül nemzeti forrásokból valósul meg. Ez az építkezés az országos Szakképzés 4.0 stratégia infrastrukturális fejlesztési célkitűzéseinek része, melynek keretében 32 intézmény 34 telephelyén valósulnak meg hasonló fejlesztések.

A Váci Szakképzési Centrum kancellárja, Dudás Tibor kiemelte, hogy a központi tanműhely stratégiai jelentőségű a centrum számára, mivel olyan infrastrukturális fejlesztéseket valósítanak meg, melyek révén jól képzett szakembereket tudnak biztosítani a munkaerőpiac számára.

Az új intézményi épületben korszerű tantermek, tanműhelyek, laboratóriumok kapnak helyet, és a centrum iskolái modern informatikai eszközökkel gazdagodnak. A projekt tervezett megvalósítási időszaka 2023 és 2026 között van, és a Váci Szakképzési Centrum Király Endre Technikum és Szakképző Iskolához tartozó ingatlanon valósul meg Vácon.

Olvasd el a Váci Szakképzési Centrum egyik technikumának igazgatójával készült interjúnkat:

Nyitókép forrása: Váci Szakképzési Centrum honlapja

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.

Promó

Promó