Miskolci Egyetem együttműködési megállapodása egy nemzetközi céggel

Szerző: | 2024. február. 22. | Fősodor

A Miskolci Egyetem és a Vitesco Technologies képviselői állnak egy asztal mögött.

A Miskolci Egyetem 2024. február 13-án együttműködési megállapodást kötött a Vitesco Technologies nemzetközi céggel.

A Miskolci Egyetem és a Vitesco Technologies közötti friss együttműködés új lehetőségeket nyit a helyi hallgatók számára a mechatronika és villamosmérnöki területeken.

A debreceni gyár és az egyetem összefogása a fenntartható mobilitást szolgáló modern technológiák terén hoz létre új kapcsolatokat. Az együttműködés célja a tehetséggondozás és tudományos kutatások támogatása, továbbá a vállalat bemutatása az autóipari technológiák iránt érdeklődő hallgatóknak.

A Vitesco Technologies már korábban is elkötelezte magát az oktatás támogatása mellett, és a debreceni autóiparban való jelenléte során stratégiai partnerségeket alakított ki a helyi oktatási intézményekkel. A vállalat fontosnak tartja a szakképzett munkaerő fejlesztését és a jövő generációjának képzését, ezért szorosan együttműködik a helyi közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel.

Prof. Dr. Horváth Zita és Dögei Zoltán kezet ráznak.
A Miskolci Egyetem és a Vitesco Technologies közötti friss együttműködés új lehetőségeket nyit a helyi hallgatók számára a mechatronika és villamosmérnöki területeken. (Fotó: Miskolci Egyetem facebook oldala)

A Miskolci Egyetem rektora, Horváth Zita hangsúlyozta az egyetem szerepét a régió szakember ellátásában, különösen a műszaki tudományok terén. Az intézmény korábban csatlakozott a duális képzéshez, amelynek köszönhetően diákjaiknak széleskörű tapasztalatszerzési lehetőségeik vannak.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja, Siménfalvi Zoltán elmondta, hogy az új együttműködés tanulmányi és kutatási területeket érint. A vállalat vendégoktatókat küld az egyetemre, és gyakorlati lehetőségeket biztosít a hallgatók számára. Emellett az egyetem kutatóintézetei segítséget nyújtanak a vállalatoknak kutatási projektekben.

Az új partnerség célja a hallgatók számára vonzóbbá tenni a mérnöki tanulmányokat, miközben a vállalat számára képzett szakembereket biztosít a jövőbeni fejlesztéseikhez és innovációikhoz.

Nyitókép forrása: Miskolci Egyetem facebook oldala

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.