Videó: Pollack Technikum – vegyipari képzés a Dél-Dunántúlon

Szerző: | 2023. október. 27. | Iskolák, Videók

Kémiai kísérlet
Pollack Technikum vegyipari képzés videó ( Szakmát Szerzek)

A Dél-Dunántúlon egyedüliként a Baranya Vármegyei SzC Pollack Mihály Technikum és Kollégium indít vegyipari képzést. A Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztiválon mutatkozott be videónkban az iskola, ahol egyébként mezőgazdasági, erdészeti és építőipari területen is szakmát szerezhetnek a diákok.

A Baranya Vármegyei SzC Pollack Mihály Technikum és Kollégium az idei évben is várja a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Magyar nyelv és irodalom és matematika tantárgyakból is felkészítő foglalkozásokat szervez az iskola, amelynek időpontjairól a Pollack Technikum weboldalán szerezhető részletes információ. A foglalkozásokra 2023. november 3-ig lehet jelentkezni az iskola titkárságán.

Ha a vegyész technikus képzésről szeretnél egy kis ízelítőt nincs más dolgod, mint regisztrálni az iskola által szervezett kémia előkészítőre, ahol megcsodálhatod a háztartások vegyi anyagait vagy akár bepillantást nyerhetsz a kémcsöves kísérletek világába is.

Te mennyire vagy jó kémiából? Tudod, hogy az elemeknek mi a vegyjele? Na és azt, hogy milyen különleges tulajdonságokkal rendelkeznek? Ez a kvíz csavarosan tudományos kérdésekkel teszteli a tudásod! Vágj bele!

A szerzőről:

Lapat Dániel