Holnapig jelentkezhetsz a Samsung és az EdisonKids közös pályázatára

Szerző: | 2024. február. 19. | Iskolák

Még tart a jelentkezés a Samsung és az EdisonKids közös, Megoldások a holnapért című pályázatára, ahol csapattársaiddal ötleteitekért cserébe értékes jutalmakat nyerhettek.

Megoldások a holnapért – Tervezzük újra a jövőt!

Hazánkban negyedik alkalommal rendezik meg az EdisonKids és a Samsung közös versenyét, melynek egyik alappillére a Samsung Solve for Tomorrow programja. A programra 55 ország több millió olyan diákja jelentkezett, akik szeretnék megmutatni, hogy mindenkinek van egy saját, izgalmas útja a jövő alakítását illetően. 

A Megoldások a holnapért célja, hogy teret adjon a tehetségnek és megmutassa, hogyan gondolkodnak ma a fiatalok a technológiai fejlődésről, a tudatosságról vagy a közösségi alkotásról. A kezdeményezés egyedülálló lehetőséget biztosít arra, hogy a diákok tanáraik és elismert szakemberek segítségével alkotói műhelymunka keretében együtt gondolkodhassanak egy problémáról, és jövőformáló megoldásokat dolgozhassanak ki rájuk. 

A nyertes diákok és tanárok, valamint iskoláik összesen 6 millió forint értékben nyerhetnek Samsung készülékeket.

Csapatok jelentkezését várja a Samsung és az EdisonKids

A Megoldások a holnapért kihívásra a tudomány és technológia iránt érdeklődő, valamint a társadalom jobbá tételéért aktívan tenni vágyó 7-12. osztályos, egy iskolában tanuló diákok jelentkezhetnek 2-6 fős csapatokban, az EdisonKids weboldalán.

A diákok egy tanáruk bevonásával nevezhetnek egy kétperces bemutatkozó videóval, amelyben a problémafelvetést és a megoldási javaslatukat is bemutatják. Az idei pályázat fő témakörei fenntarthatóság, a jövő oktatása, és a közösség.

A Megoldások a holnapért fődíját tavaly a NUT (Napkor’s Upcycler Team) csapat nyerte el, akik fenntartható ötletükkel a chips-es zacskók hőálló szatyorrá alakításával győzték meg a zsűrit.

Jelentkezési határidő: 2024. február 20. 12:00

Az idei pályázat fő témakörei fenntarthatóság, a jövő oktatása, és a közösség. A nyertes diákok és tanárok, valamint iskoláik összesen 6 millió forint értékben nyerhetnek Samsung készülékeket. (Fotó: facebook.com/edisonkids.org)

A verseny menete

A verseny második szakaszába a legjobb 50 csapat jut be, akik február 29-től online közösségi tanulási platformon csatlakozhatnak az innovatív workshopokhoz, ahol megismerkedhetnek a design thinking módszertannal és a strukturálatlan problémák megoldási lehetőségeivel.

A verseny utolsó szakaszába a legjobb 8 csapat jut be, akikre  további képzések és prezentációs tréning vár április 18. és május 29. között, ahol már a szakmai és Samsung mentorok is támogatják őket visszajelzéseikkel és iránymutatásukkal.

A döntőben, május 31-én a csapatok személyesen prezentálják a zsűri számára végleges megoldásukat az eredetileg felvetett problémára.

Miért érdemes jelentkezni?

Az elvégzett képzésről egy tanúsító oklevelet is kapnak, ami a továbbtanulásnál vagy a munkaerőpiacon is referenciaként szolgálhat. 

A program nemcsak a diákokat, hanem a tanárokat is támogatja, akik mentorprogram keretében juthatnak a csapatokat segítő eszköztárhoz, a közös workshopokon felül személyes facilitációs képzésben is részesülnek.

„A Samsung és az EdisonKids közös kezdeményezésének a lényege elsősorban nem a győzelemben található, hanem az érték- és közösségteremtésben, azoknak a képességeknek, eszközöknek az elsajátításában, amelyek a jövőformáláshoz adnak segítséget.“

– mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője.

A győztes csapatok Samsung termékeket nyerhetnek

  • 1. helyezett csapat: A csapat tagjai együtt 1.200.000 Ft, az iskola 1.000.000 Ft, míg a tanár 500.000 Ft összértékben választhat Samsung termékeket.
  • 2. helyezett csapat: A csapat tagjai együtt 900.000 Ft, az iskola 700.000 Ft, míg a tanár 300.000 Ft összértékben választhat Samsung termékeket.
  • 3. helyezett csapat: A csapat tagjai együtt 700.000 Ft, az iskola 500.000 Ft, míg a tanár 200.000 Ft összértékben választhat Samsung termékeket.

Bővebb információ és a pályázat részletes leírása az EdisonKids és a Samsung weboldalán érhető el.

A szerzőről:

Szakmát Szerzek
A Szakmát Szerzek! szerkesztőségének célja a hazai szakképzés presztizsének valós erősítése, például sikertörténetekkel, tudományos elemzésekkel a témában. A weboldalon helyet kapnak a szakképzést érintő aktualitások, hírek, valamint a friss kutatási eredmények ismertetései, munkaerőpiaci adatok egyaránt.