Szakképzésben dolgozók elismerése: Miniszteri díjak a nemzeti ünnep alkalmából

Szerző: | 2024. március. 25. | Fősodor

Az elismerést kapó szakképzésben dolgozók.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által szervezett ünnepség keretében, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából, különleges elismerésben részesültek azok a szakképzésben dolgozók, akik kiemelkedő munkájukkal hozzájárultak a hazai oktatási rendszer sikeréhez és fejlődéséhez.

Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért és szakképzésért felelős államtitkár, valamint Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár 23 szakembernek és szervezetnek adták át a Miniszter Elismerő Oklevelét, a kitartó és példamutató munkájukért.

Elismerésben részesült szakképzésben dolgozók

Az elismerésben részesülők között igazgatók, igazgatóhelyettesek, tanügyi és képzési vezetők, szakoktatók, gyógypedagógusok, valamint munkacsoportok és testületek is helyet kaptak.

Az elismerések átadása során Hankó Balázs hangsúlyozta, hogy a magyar szakképzésben rejlő kreativitás és tudás elengedhetetlen a nemzeti függetlenség megőrzéséhez és a gazdasági versenyképesség fenntartásához.

Az oktatási rendszer újításainak és a szakképzés fejlődésének köszönhetően, a magyar szakképzés Európa-bajnok lett 2023-ban, és egyre többen választják ezt az utat a továbbtanulás és a szakmai fejlődés érdekében.

Szakképzésben dolgozók elismerő oklevelei.
Az elismerésben részesülők között igazgatók, igazgatóhelyettesek, tanügyi és képzési vezetők, szakoktatók, gyógypedagógusok, valamint munkacsoportok és testületek is helyet kaptak. (Fotó: Hankó Balázs facebook oldala)

A sikerek alapja

Az államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt évek sikereinek alapja az oktatók áldozatos munkája, ami megmutatkozik a növekvő érdeklődésben a szakképzés iránt, valamint a csökkenő lemorzsolódási arányban.

A duális képzésben való részvétel és a felsőoktatásba történő átmenet könnyítése érdekében új kezdeményezéseket vezetnek be, beleértve az előzetes hallgatói jogviszony létrehozását is. A következő időszak prioritása az ún. stratégiai partnerség kialakítása lesz, amelyben a szakképzés és a felsőoktatás szorosabb együttműködése erősíti a magyar és az európai gazdaságot egyaránt.

Bizalom és elkötelezettség kifejezése

A Miniszter Elismerő Oklevele olyan személyeknek, munkacsoportoknak és közösségeknek adományozható, akik vagy amelyek kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtanak hosszú távon, és fontos szerepet játszanak a szervezetük eredményes működésében.

Az államtitkár végül felhívta az oktatók figyelmét, hogy továbbra is segítsék a magyar szakképzést az új kihívásoknak való megfelelésben, és támogassák a fejlesztéseket, hogy a magyar szakképzés világbajnokká válhasson.

Az elismerések átadása nem csupán a múlt teljesítményének hódol, hanem a jövőbe vetett bizalom és elkötelezettség kifejezése is, hogy a magyar szakképzés továbbra is az innováció és a minőség meghatározó szereplője maradhasson.
A díjazottak teljes listája az alábbi linken elérhető.

Nyitókép forrása: Hankó Balázs facebook oldala

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.