Tavaszi programajánló: csillagászati élmények, kulturális fesztiválok és színházi varázslatok 

Szerző: | 2024. március. 15. | Kikapcs

Tavaszi virágos fák alatti úton megy egy ember.

Merülj el az Univerzum titkaiban a Csillagászati Hét keretein belül, élvezd a kulturális gazdagságot a tavaszi fesztiválok alkalmával, és tegyél egy felejthetetlen utazást a színházak világában a Budapesti Színházak Éjszakáján. Fedezd fel a változatos programokat és élményeket, melyek kihagyhatatlan élményeket kínálnak minden korosztály számára!

Csillagászati hét a Zsolnay Kulturális Negyedben

Március 18. és 24. között, a Csillagászati Héten, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben újra kinyitják az Univerzum kapuit az érdeklődők előtt. A rendezvény során a magyar űrhajósjelöltekkel is találkozhatnak, akik beszámolnak terveikről és felkészülésükről, valamint izgalmas előadásokon vehetnek részt a résztvevők.

A csillagászat iránt érdeklődőknek lehetőségük lesz megismerkedni a sötét anyag és sötét energia titkaival, valamint betekintést nyerhetnek a Mars létének feltételeibe. Emellett a rendezvényt kiegészítik ingyenes távcsöves bemutatók és gyermekbarát Mars-küldetések is, ahol az apróságok akár űrhajós sisakot is felpróbálhatnak.

A hétvégi napokon további izgalmas programok várják az érdeklődőket, beleértve földönkívüli „varázsórákat” és a Nap felszínének megfigyelését távcsővel.

További információk a rendezvényről az alábbi linken találhatóak.

Budapesti Színházak Éjszakája

Március 23-án újra megrendezik a Budapesti Színházak Éjszakáját, amely öt év kihagyás után tér vissza a fővárosba. Az eseményen 46 fővárosi színház nyitja meg kapuit a közönség előtt, különleges programokkal várva az érdeklődőket.

A Színházak Éjszakája egyedi szlogenje, a „Minden egy!”, az egységesség és közösség erejére utal, melyet a színházi szakma képvisel. A programokon való részvételhez jegyvásárlás szükséges, melynek lehetősége már 2023 végén megkezdődött, és online is lehetséges.

A résztvevő színházak különböző előadásokkal, közönségtalálkozókkal, koncertekkel és workshopokkal várják a látogatókat, így biztosítva egy felejthetetlen és sokszínű élményt a színházi világ iránt érdeklődők számára.

Tavaszi fesztiválok az ország minden táján

A tavasz beköszöntével számos városban készülnek a tavaszi fesztiválokra, hogy ünnepeljék az évszak változását és gazdag kulturális kínálatot kínáljanak a látogatóknak.

Kecskeméten március 14-én indul a 39. Tavaszi Fesztivál, melynek keretében színes programok, koncertek, előadások és kiállítások várják az érdeklődőket egészen április 14-ig.

Győrben március 16-tól április 6-ig zajlik a Győri Tavaszi Fesztivál, mely mintegy 100 programmal és 10 kulturális intézmény részvételével várja a látogatókat. Itt olyan kiemelkedő események lesznek, mint például Edith Eva Eger „A döntés” című könyvének színpadi adaptációja és Ferdinand von Schirach „Isten” című művének bemutatása. Emellett Zóra koncertje is nagy várakozással övezett április 6-án a Richter Teremben.

Számos más város is csatlakozik a tavaszi fesztiválok soraiba, például Balatonfüred, Siófok, Veszprém és Tatabánya is különleges programokkal várja az érdeklődőket. Ezek a rendezvények változatos és színes programokkal nyújtanak felejthetetlen élményeket minden korosztály számára. Ne hagyd ki ezeket az eseményeket, melyek garantáltan gazdagítják az élménytárat és ünnepélyessé teszik a tavasz kezdetét!

Az Agrár Expo plakátja, rajta képekkel és feliratokkal.
A kiállításon háztáji, kézműves, bio és öko termékek, valamint természetes ételízesítők és gyógyteák is megtalálhatók lesznek. (Fotó: Duna-Tisza közi Agrár Expo és Gasztronómiai Fesztivál facebook oldala)

Agrár Expo az egész családnak

2024. március 23-24. között Kiskőrösön kerül megrendezésre a családias hangulatú Agrár Expo 2024, ahol egy gasztronómiai és mezőgazdasági fesztivállal várják a látogatókat a Városi Sportcsarnokban.

Az esemény célja a magyar termelők termékeinek bemutatása és népszerűsítése, lehetőséget adva a hazai gasztronómiai és kézműves termékek kóstolására és vásárlására. A kiállításon háztáji, kézműves, bio és öko termékek, valamint természetes ételízesítők és gyógyteák is megtalálhatók lesznek.

Emellett mezőgazdasági haszon- és személygépjárművek kiállítása, könnyűzenei koncertek és más kulturális programok is várják az érdeklődőket. Az Agrár Expo ingyenesen látogatható, így mindenki számára elérhetővé teszi a helyi termelők által előállított kiváló minőségű termékeket és a vidéki életmód különlegességeit.

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.