Referencia verseny az év szakembere díj elnyeréséért

Szerző: | 2023. november. 13. | Munka

A képen egy munkás hangosbemondóval a kezében áll egy építkezésen.

Kőműves és burkoló szakembereknek hirdetett referenciaversenyt a Mapei Kft. Az év szakembere díj elnyerése céljából közzétett pályázatra 2023. november 30-ig lehet jelentkezni.

A második alkalommal meghirdetett pályázattal azokat az építőiparban dolgozó szakembereket keresik, akik a fiatalok példaképei lehetnek és akiknek a teljesítményét más szakemberek is elismerik.

A több mint 80 éves építőiparban szerzett tapasztalattal rendelkező Mapei Kft. lehetőséget szeretne teremteni a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó szakembereknek, munkáik megismerésére. A referencia versennyel az építőipari ágazathoz tartozó szakmák presztízsének növelését is szeretnék elérni, ezzel támogatva az építőipar kultúrájának fejlődését.

Az év szakembere pályázatot 5 kategóriában hirdették meg

  • Lakossági projekt – családi ház vagy lakás kivitelezése során megvalósult kivitelezői munkákkal, akár egy-egy fürdőszoba, konyha, terasz vagy nappali kivitelezésének bemutatásával lehet pályázatot benyújtani ebben a kategóriában.
  • Nem lakáscélú projektek – ezt a kategóriát választó szakembernek olyan nagyobb projektet, vagy akár egy nagyobb projekt részeinek kivitelezését szükséges bemutatni, amely például kereskedelmi épületek, ipari épületek, szállodák kivitelezésével összefüggésben vett részt.
  • Nagy vagy óriás méretű lapokkal való burkolás – Pár éve az óriás méretű lapok kezdték el uralni a piacot. Ma már nem ritka olyan extrém méretű lapok használata a burkoláshoz, amelyeket méretük miatt csak daruval lehet a lakásokba emelni. Ezeknek a megjelenésükben egyedi és exkluzív burkolatoknak a kivitelezése speciális műszaki megoldások alkalmazását teszi szükségessé. Ezt a különleges tudást szem előtt tartva a pályázat kiírója ezen a területen tevékenykedő szakemberek munkáinak bemutatására is lehetőséget biztosít. Ebben a kategóriában bemutatott referencia munkának a 3*1 méteres vagy ennél nagyobb méretű lapokkal készített munkák számítanak.
  • Medence és wellness helyiségek – Ennek a kategóriának a keretében mozaikkal készült medencére, vagy például egy wellness helyiség kivitelezésére vonatkozó munkával lehet benevezni a versenybe.
  • Pályakezdő – A néhány éve tevékenykedő szakember munkája és eredményei nem összehasonlítható a több évtizede éve szakmában dolgozó szakember tapasztalatával. De egy szárnyait bontogató pályakezdő is alkothat olyan munkát, amire méltán lehet büszke. Ezért ebben a kategóriában azok a pályakezdő kőműves vagy burkoló szakemberek pályázhatnak az „Év szakembere” referencia díjra, akik 5 évnél rövidebb ideje dolgoznak a szakmában.
A grafikán két kőműves falat épít.
Az „Év szakembere” referencia versenyre kőműves és burkoló szakmában dolgozók jelentkezését várja a Mapei Kft. (Fotó:123rf)

Ki lehet az év szakembere?

Elsősorban az, aki kiválóan jó szakembernek érzi magát és van olyan munkája, amire meglehetősen büszke és szeretné mindezt mások számára is megmutatni. A pályázat kiírója azoknak a szakembereknek a jelentkezését várja, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek:

  • aktív kőműves és burkoló szakember vagy
  • önálló burkolóként vagy egy maximum 3 fős kivitelezői csapat tagjaként dolgozik

A jelentkezéshez az elvégzett munkák referencia fotóit is csatolni kell. Kategóriánként legalább egy, de legfeljebb öt fotó bemutatása szükséges.

Referenciával kapcsolatos elvárások

a referencia a pályázó saját-, vagy annak a kivitelezői csapatnak a munkája, amelynek tagjaként dolgozik maga a kivitelezés, amiről a referencia fotó készül az már lezárult, befejeződött.

A verseny menete

 1. Pályázati anyag beküldése, jelentkezés a versenyre az űrlap kitöltésével

2. Pályázat lezárása.

3. Zsűri által kiválasztani a beérkezett pályázatokból a zsűri kiválasztja a döntőbe jutott szakembereket, akikre lehet majd szavazni.

4. Szavazás – Magyar Építőipari Szakemberek Közösség tagjai tájékoztatás után leadhatják a szavazataikat az adott szakemberre, és általa benyújtott referencia munkára.

5. Szavazás lezárása.

6. Nyertesek kihirdetése ünnepélyes díjátadó keretein belül.

A pályázatot meghirdető cég egy-egy kategóriában csak akkor hirdet nyertest, ha kellő számú szakember jelentkezik, így elég referencia érkezik be. Ennek részleteiről az eredeti felhívásban olvasható több információ.

Mit nyer az év szakembere 2023-ban?

A legjobb szakembereket értékes díjakkal jutalmazza a pályázat kiírója és a pályázatot támogató neves cégek.

A Mapei Kft. jóvoltából minden kategória nyertese 250 ezer forint pénzjutalomban részesül. A Robert Bosch Kft. jóvoltából értékes szerszámokat kap minden kategória győztes, összesen 400 ezer forint értékben.

Az Euro-Tools Hungary Kft jóvoltából mind az öt kategória nyertese 50 ezer forint értékű ajándékcsomagot kap. A DUOCOLOR Mozaik Stúdió jóvoltából minden kategória győztese kap egy speciális mozaik törő fogót.

A szerzőről:

Oláh Erika
Széleskörű tapasztalatot szerzett a hazai oktatási rendszer működéséről. Részt vett az oktatás, a szakképzés területeinek fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartja a továbbképzéseket, a gyermekkori fejlesztéseket, a készségek fejlesztését. Elhivatott abban, hogy az oktatásban résztvevők olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyet a mindennapi tevékenységeik során alkalmazni tudnak. Mottója: Közös jövőnk alapja a ma gyermekeinek fejlesztése.