Videó: A szerencsi szakképzés „4 és 40 törvénye”

Szerző: | 2024. február. 15. | Iskolák

A szerencsi iskola (Fotó: Lapat Dániel)

A titokzatos „4 és 40 törvény” Csider Andor, igazgató bölcsessége. A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskolában a diákok már álmukból is felkelve tudják, hogy mire gondol az igazgató, ha meghallják, hogy „4 és 40”.  Természetesen a videóból is kiderül!

A Szerencsi SZC Műszaki és Szolgáltatási Technikum és Szakképző Iskolában  technikumi és szakképzés is van egyszerre.

A technikumi képzés

Technikumi képzésekből négy szakma közül választhatnak a jelentkezők: fodrász, kozmetikus technikus, informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus és gépjármű mechatronikai technikus.

Az iskolában töltött első két év folyamán alapozó képzés történik, amit a második év végén egy ágazati alapvizsga zár le. A 13-14. évfolyamban a fodrász, a kozmetikus és az informatikai rendszerüzemeltető szakmában indul képzés.

A szakképzés

A szakképző iskolában más képzések közül választhatnak a jelentkezők, mint a technikumban. Választható az édességkészítő, a hegesztő, a divatszabó, a villanyszerelő, az asztalos és a központifűtés- és gázhálózatszerelő képzés is.

A szakképzésben tanulók már első év végén leteszik az ágazati alapvizsgát, majd a második évtől kezdve duális képzésben vehetnek részt, szakképzési munkaszerződéssel.

A Szakmát Szerzek további videós tartalmait megtalálod a YouTube csatornánkon is!

A szerzőről:

Szigetvári Vilma
Pszichológia alapképzését nemrég fejezte be, így még frissen élnek benne az egyetemi hallagatóként szerzett tapasztalatai a felsőoktatási rendszerről. Sok éves cserkészvezetői múltjával fontos küldetésének érzi a fiatalok segítését. Számára is nehéz feladat volt a szakmájának megtalálása, így szeretne minél inkább segíteni, hogy másoknak megkönnyíthesse ezt a folyamatot.